Followers

Thursday, August 25, 2011

"Jangan biarkan hidup anda diselubungi misteri "

Salam.

Tup, tup timbul tulis cerita misteri, bulan pose plak tu apehalnya? hohoh jgn compius dulu sila focus dan dengar elok2 ya.

So hari selasa 23/8/2011, mi ada Iftar ngn CEO kat Uni ni, after berbuka makan kurma, sembahyang magrib berjemaah, me and 3 lagi kakak decide nak sembahyang kat department je instead kat Masjid Uni, so kitaorg naik tangga pergi la department room magrib2 tu.Sebenarnya ada kakak sorang ni mi panggil kakak A la, dia mmg tgh berubat, pasal dia ni nampak "benda2" kat Uni ni,tapi me tak tahu sgt pasal kakak bertiga ni A, B, C la mi panggil sini, tak cerita kat org sekeliling, diorg senyapkan je.

Pendekkan cerita, magrib tu , diorg bagi 2 group kakak B and C, pergi toilet ambik sembahyang kitaorg Me and kakak A, duk kat Department, dah la sampai2 bilik tak boleh bukak, masuk dalam tu plak , bilik kecil yang kitaog buat surau tu pun terkunci, mi pun pulas la kiri kanan kiri kanan nak bukak pasal telekung kat dalam tu.Sekali tgh kusyuk tu, tiba2 bilik tu sunyi sepi, dah ada bunyi " tuk tuk tuk tuk", kuat macam bunyi air menitik, ( sebelum ni mi ada terdengar diorg cakap benda tu kalau kacau kadang2 buat bunyi ketuk, bunyi air minitik, bunyi mcam org kencing pun ada )tibe2 me yg blur ni jalan laju2 tapi tak lari keluar bilik, pasal me dah nampak kakak A ni gaya nak pecut .

Pastu kakak A ajak teman dia g toilet ambil air sembahyang. mi pun teman la tak pikir apa dah, pastu cakap la ngn dia bg dia tak nervous ke apa kan, sekali bila dia dah keluar bilik air basuh tgn, mi tunggu la depan main door toilet, tup tup akak tu lari pecut laju giler, mi pun ikut la, tanya dia kenapa kak, kenapa ? akak ni masuk bilik departmnt dah ketar ketar dah, "akak nampak benda tu kat toilet, hitam tinggi ayoyoma aku diam terkesima.

PAstu habis la, cerita malam tu.

Esoknya, petng pukul 3 camtu tggh aku kalut nak siapkan Final Exam paper, kakak B ni cakap Najmi akak nak kuar ni, takpe ke tinggal sorang , mi aka mulut laju dari otak, cakap main sembur je jawab " takpe la kak pergi la, nanti ada la ynag teman tu, buat bunyi tuk tuk tuk " the momemt aku me finish je sebut tuk tuk tu terus immediately satu floor department law tu lampu dia flickering  serentak dekat 5 second macamtu " wah terus dia respond " terkesima aku.

First time umur 27 ni, ni la pengalaman misteri2 ni me lalui. Huhuhu Scary .

4 comments :

Syafinaz said...

Ingat kena ikat blake doh.Hehehe!

SaRaH SaLiHaH said...

errkk..ye dop??
huu..serammm..
tp takpe..jiwa kena kental Mie!!

ReYNa said...

bulan puasa ada gok ke mie?huhuhu,...serammmmmmmmnyaaa!jgn wat keje sorang2 la gitu mie

najmi said...

ummi, rina,itu la, misteri, ada mi baca ustaz yg berubat org, jin ni bulan puasa tak kena ikat secara zahir. tapi lemah pergerakkan dia, wallahulam

sarah, itu la macam tak caya pasal tak pernah lalui , kecuali time tgk cite hahah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...