Followers

Saturday, August 13, 2011

13 months old and his birthday present.

Salam,

Bersiaran from Uni, hari sabtu pagi,NICE.
Sekarang dah kena batang hidung sendiri, dulu sound2 hubby apala keje hari sabtu, now hubby duk jaga nuh mi plak g keje haih.

So today nuh dah setahun sebulan ,mama mmg hutang milestone story berbulan2 .
So kena buat simple summary la gayanya.

Semalam another story budak kecik ni pukul 2 lebih belum tido, salah sapa? salah mama la, me pergi suap nekbak bagi rasa, apalagi sugar rush la budak tu, kitaorg tutup lampu dia main jugak dalam gelap,pastu gelak sorang2 ( skill baru ni gelak buat2 ) hahah pening nya bangun pagi tadi, bangun2 subuh,dah  terbabas sahur ayoyo.

Sekarang at 13 months development nuh ok je, gigi officially 9 batang now.

Dah pandai berdiri, and selalu cuba nak berdiri tanpa pegang apa2 cuma belum jalan maju kedepan.

his first word other than mumble and screaming, ialah  *** drumroll*** MAMA yeay!
( dia cuma panggil mama time nak susu )

and one thing yang obivious bila dah besar skit ni, nampak la character budak ni, MANJA rupanya, asyik nak tepek ngn org, takleh tinggal.Balik keje mesti datang peluk letak pipi dia kat pipi kita.peluk.

Kalau me duk tgk tv , nuh punya hobi ialah panjat mama pastu letak perut dia atas muka dgn harapan mama jerit.He will keep doing that samapai kita dah lemas pastu bangun.dia puas hati.Straight next agenda, kemas semua barang kat rak buku.

And last suka kiss orang, sapa2 je kalau dia rasa orang tu dia suka dia kiss la kat pipi tu.

Last month July, kitaorng ada a few celebration , nothing big, just family celebration, insyaallah ada birthday party for nuh hari raya nanti kat Try untuk cousins nad kawan2 nuh kat Trg.

Apa hadiah nuh dapat ? Apart from new shoes dari Adam n yayen, omma bagi scooter, harini nuh dapat present from Ayah.Kereta baru.

Tadi at 9am nuh, hubby and atotik pergi ambik kerata baru, call hubby tanya mcamane expression nuh first time naik kereta baru ? Hubby kata tak duduk diam semua nak pegang.Ala  mama terlepas nak tgk expression nuh .*sob sob*




3 comments :

ReYNa said...

oloooo...pandai nuh lening.suka kiss orang ek.hihih.mie beli keta apa?syokkknyaa!mesti keta hebat ni,.hihi

SaRaH SaLiHaH said...

alahai..best ngat hadiah2 Nuh..
he he he..
Sy pon tgh tpk2 nak hadiah ape utk dear Balqis..hehehe..
best2 aje..ek?
kwang2..
ade idea tak?
Sarah pon tpk nak kasi kereta tu..
yg leh diremote control kan?
hee..uploadlah keta baru Nuh tu..

Anonymous said...

mama....bile mama nk aplod gambo kete baru nuh..anti min suh tanye.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...