Followers

Tuesday, September 13, 2011

His first Trip to Library!

Salam,

Hari sabtu 10 Sept 2011, me ada jemputan to makan2 at Ena's house.Tapi a few day earlier, i already plan nak bawa nuh pergi library, PPAS ( Perbadanan Perpustakaan Awam Selangor ) so pagi tu rushing2 pergi jugak ke library because im sooo excited nak bawak Nuh pergi library tu! Plan asal nak kena sampai library pukul 1045 pg so sempat join story telling session, tup tup  sampai sana pukul 1.00 ptg! Melepas .

Me dah sampai library ni 3 days earlier, first time i step inside, first 20 mins me duk nganga tgk facilities dia! nice interior design, nice ambiance,ada bean bag area to lepak2 baca news paper, ada 5 level semuanya, and each level ada PC free to use, tapi yg kagum ada iMac 5 biji each level! (  jakunness ), and yang best nya selain meja and kerusi standard tu diorang ada sofa selesa confirm tertido kalau baca buku.

Tapi since Library ni baru buka  or maybe sebab library ni besar sgt koleksi buku nampak sgt sedikit, harap ditambah, and bahagian law sikit je yang ada - macam surat aduan terbuka gituuu.

Ok , so part yang excited ialah, bahagian bacaan kanak-kanak.Me teringat lagi zaman kecik2 dulu, kalau pergi library kuala terengganu yang lama,pergi hari sabtu, my mum / ayah drop situ, ngn my sis, pastu boleh bebas2 je dalam tu.Punya happy.Time tu rasanya me darjah 4 .So i guess sebab dari kecik my parent dah send us to library me suka baca buku @ pergi library walaupun kadang2 ke library tak baca buku tapi baca newpaper je :)

  Siap ada kerusi macam dalam video klip KRU  ? muahah

iMac,






Ok,so his first trip to library sgt menyeronokkan, pasal nuh tak grumpy @ menjerit ke apa ker, dia in fact enjoy sgt reading . hahha NO la , mana ada reading budak tu baru 1 tahun 2 bulan.I read a fews line to him nuh dah merangkak 5 meter away from me. :)) Korang yg ada anak 2 3 tahun tu bawak la datang sini mmg tak sedar masa berlalu, buku for kids banyak sgt and diorg confirm occupied punya.So instead of every weeknd ajak pergi the Curve why not tukar selera ke PPAS ? Save money!

So what did Nuh do at PPAS ?Nuh sgt semangat nak explore semua tmpt, tapi since dia belum berjalan , nak merangkak je, budak2 lain berlari sana sini, so kitaorg stay at one place je, Bawah pokok!









 bosang nye buku mama pilih 

biar nuh pilih sendiri mama


 once upon a time....


 mama nuh dah finish one book, can i play now ?


  hye abg jom main kejar kejar ?
abg: eh eh awk ni merangkak je, boleh ke kejar?
see the leg la

 berehat bawah pokok rendang 

 next week nuh nak datang lagi lah mama 



p/s: abg adam , next week ok, kita datang awal join story telling session .


Tips:

Kat library ni semua area, carpet , and tak bagi pakai kasut,nanti they will provide bag utk letak kasut , and have to carry bag tu ke mana2, sgt tak convenience,so bawak syiling 20 sen 3 keping, sewa locker! 

8 comments :

sapphire said...

kt mana ni me? kt shah alam kt kelab golf tu eh? ke mana eh? :D

K-Addicts said...

cute la nuh golek2 bwh 'pokok' tuh. sekali tgk pokok tu mcm set tom tom bak pulak ;p

baca entri ni teringat kat my childhood memory. my sis oso like to bring me to KB library. Lebih kurang macam ni jugak la susun atur dia. (tapi kecik sket & 80an punya stylo la)

SaRaH SaLiHaH said...

Mieee..
best bangat lib tuu..
gilakss ahh..
(dgn harapan kat Cheneh ni, de lib jgk!!!)
kan best kl kat Ghanu puon cun gilaks cam tu..
doh mcm shopping Mall pon ade..
mmg hakku pon suka gilaks..
harusss g sokmo tu..
bwk Nuh..2 kali sebulan ke..
owhh..i tumpang jeless..beshh bangatt

wawa said...

salam.....i yr silent reader..tq for the info...tak tahu boleh bawak budak kecik dlm lib...bcoz selalu i pgi kat Pepustakaan Negara je kat Jln Semarak kl...nanti nk bwk my niece tentu dorang suka ni....tpat pun nampak happening dgn colourful lagi....

najmi said...

nilam, aa kat club golf tu masuk gerbang tu ikut je signboard kejap je sampai

najmi said...

kak teh oo zaman 80 90 an stylo mmg habes stylo la utk kita time tu kan ? punya la suka tgk cartoon seme tu kat rumah mana ada hiasan2 gitu, bkn baca sgt hihi

najmi said...

sarah, kan ? library trg plek juga system dia takleh wat masuk blake brg yg kita bawak, aik doh org nak buat assigmnt gane? se lagi yg area budak2 tu tak cukup ceria ork ? bhgn budak2 penting, nak ajar minat ker library dari kecik ork cece bleber sini macam org library tgk

najmi said...

w'salam, wawa. eh i reader silet reader terharunya :)) keep reading ek walaupun entry tenggelam timbul dek terkejar2 keja hihi, hope info seciput tu boleh attract org pergi tgk pun cukup , nanti pergi lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...