Followers

Wednesday, June 22, 2011

12 May 2011: My graduation day



Salam,


So on 12 may,me finally graduate with master degree, ce wah, finally... macam wat master 4 tahun je gayanya.Mi cuma wat master 1 1/2 years je @ 3 semester, sekejap sangat tak sempat rasa bosan pun.Will always miss time2 pergi class duduk mengadap lecturer , pasal sekarang asyik kena hadap je!

Sidang for master and PHD is on the first day,start pukul 7.00 am,so pagi hari dah kene beratur masuk dewan,seminggu sebelum tu dah pening kepala pikir siapa nak masuk dalam hall, siapa nak jaga nuh.Last me rasa the best solution, ma and ayah masuk hall ,en suami ngn nuh duduk luar ( baby tak leh masuk ), en suami melepas la nak tengok mi ambik scroll.

Biasa la dah program start pukul 700, 730 baru sampai, dah takut lambat tak breakfast,pastu mulalah lapar cerok cerok bunyi perut! Sementara tunggu turn tu, mi mmg tak tenang sungguh, dengan dahaganya, laparnya , dengan duk pikir nuh dah siap ker? dah makan ker?Asyik call en suami je.Tapi alhamdullilah nuh haziq behave ayah pun boleh je settle kan semua, except en suami lupa pakaikan sock or kasut jadinya dalam gambar bogel la kaki nuh tu.

Masa mula2 event tu, bila Agung Sultan Mizan masuk, yang mengiringi tu ahli2 lembaga pengarah Uitm,eh sekali nampak Tok Sedara, kitaorg panggil Tok De .So mi plan nanti naik stage lalu depan dia nak panggil "tok de ,tok de", sekali sampai turn tu, tok de tu tgh baca msg kat HP dia,me pangggil dia tak dengar.Malu nye ngn org sebelah dia.Tapi after habis sidang tu my mum call tok de pastu kitaorg ambik gambar, tapi sayang tok de dah pulangkan robe dia.

After sidang ambik gambar, kitaorg makan terus balik pukul 3 dah ada rumah.Tapi menyesal tak sudah pasal tak ambik gambar studio, padahal ayah mmg dah offer nak sponsor,masa tu panas sangat tak tahan, dengan pakai baju laces nye, pastu risau kan nuh  padahal nuh tu behave je, tak nangis pun,me je yang risau lebih selalu macam tu.Bila tengah enjoy ,me mmg suka spoil my own mood!Menyesal kemudian takde gunanya.huhu.

All i  can say is THANK YOU to Hubby! Hubby la beria2 suruh mi ambik master,hubby yang tak doubt  me bila me apply to do master ( ye la me ni tak genius),hubby yang tahan diri dari marah bila mi berenti keje tak consult dia dulu,hubby yang support financially and bersusah2 for 2 years!! hubby yang "paksa " mi jadi lecturer, pasal my dream job mmg la nak jadi lawyer kan, pasal hubby duk tekan kalau jadi lecturer tak busy boleh jaga family ,( yeke? kalau duk rumah lagi tak busy ! )

So yes i owed him  alot sebab guide me, walaupun diri sendiri doubt , i manage to finish it and now dah jadi lecturer, now dia duk push satu benda plak tension eh tiap2 hari follow up! dia suruh mintak mengajar public Uni plak!!

panjang nye, so enjoice la pictures during convocation !


Ps: Thanks to Ma and ayah jugak!! 

 budak berkaki ayam geram tgk bunga


 me in pink laces, baju time bertunang, recycle ler budget tak ada!!




  with tok de


 with ayah, ma, abg and me, nuh tension panas



 sian nuh kene paksa pakai barret



 "apa apa aje ler" nuh

"im not in the mood ma "

 ma ayah


 nuh dengan gaya paling macho


 me with geng belaja,yang sebelah tu nanu geng assingment

7 comments :

ReYNa said...

suka ur baju tunang mie!bestnya buat master.teringin tp malas boleh?hahahah.congrats mie!

irma said...

congrats mie...laa...ayah de ahli lembaga pngarah uitm rupernya...cik ma dok tau pon..

SaRaH SaLiHaH said...

hahaha..
Mie, atleast...
baju tunang tu..masih leh pakai..dan voguee..ok?!!
i nie??hahaha..baju tunang tu..haruskahh..sekali je pakai~!
dah le..beratus2..(tumpang beleber kat blog kejakk)

hahaha..
pe2 pun, tahniah Mie..
tumpanggg bangga sehh..
(ate..kome sambung le PHD plok..)
--> ateee, igt senang ke???

Anonymous said...

hihi gile hnsem nuh part bgaye macho.i like lah!!!
p/s: sape ckp x genius? u can do it ma....so bile nk amik phd????wiiweeet!

najmi said...

rina,wat usm ah dekat doh tu. tapi kena korban weeknd pasal nak study hohoh.thanx rina,naseb baik muat lagi baju tunang


che ma,terima kasih, tok de leni jadi pengerusi Uitm trg, Kelantan, ngn Sabah.

najmi said...

sarah tu ah naseb baik boleh muat, mmg miracle ah boleh turun berat pasal makan macam bela jin tak hengat

hihih amin, kalau semua doa me amik PHD, ada rezeki dapat la title Dr, walaupun takleh bedah org heheh

najmi said...

mek, mu macam tak tau aku ni tak genius, lagi2 bab land seriau je failed!! amin doa banyak2 ada org nak sponsor aku nak je

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...