Followers

Thursday, April 14, 2011

March Missed Entry :Second Motherhood Expo 2011


 Salam,

Part 1; 18 March

Hari jumaat , 18 March,nuh and mama pergi Mid valley, mama nervous yang amat sebab ni la first time mama drive ngn nuh pergi jauh.Paling jauh mama pernah drive ngn nuh pergi empire or subang parade dekat je ngn umah naik kesas fm Sec 27 tak sampai 20 min.

Tapi ni Mid Valley punya la jauh. Mama nekad jugak ( mama bab shopping mmg nekad),suprise suprise, sampai je tol batu tiga ( mama naik federal ) nuh tido lena fuhhhh senang mama nk drive.

( eh kenapa tulis bahasa diri mama pulokk ni aduishhh)

So journey to Mv sgt smooth tanpa nuh nangis atas kereta.Sampai je MV me kejutkan nuh angkat letak atas stroller.Kitaorg tolak dari rumah kul 9.30 sampai MV pukul 10 .11,pasal dah budjet dah confirm takde parking lagi2 ada motherhood expo ni.

Me janji nak jumpa masni and rina, diorg  samapi pukul 11 lebih, so me pun pusing2 expo dulu beli makanan nuh kat booth heinz.Sama like expo before ni, my comment:

silala buat laluan tu besar sikit, dah namanya motherhood expo, yg datang semua bawak stroller, pastu mulalah terlanggar bontot org, terpijak kaki or, stuck tgh2 jalan pasal adi amoi tgk barang tinggal stroller tgh jalan*sigh*


Bila Rina and Masni sampai kitaorg lepak Kat Garden,minum je sementara tunggu zahra ngan Mummy nye.Masa nak ngoder tgk ada macaroon, yeah akhirnya boleh try macaroon,selama ni pergi empire lalu pastu intai dalam Whisk (penuh sokmo ) tapi tak pernah nak beli.RM 3.50 sebutir my verdict ?

Potong kaki kalau makan 3 biji , manis nye, ko tuang semua gula ke?


hoho, duk bergossip2, pot pet,Nuh pun apa lagi tengok situ sini biasalah org kene kurung kalau keluar excited ye ? ( mama pun sama )



budak ni suka tgk lampu 



macaroon

Pastu, Baby zahra ngn mummy dia sampai, time tu nuh tido, me ni mmg dah berapa kali plan nak ambik gamabr nuh ngn zahra still tak dapat2.

Pastu catch up skit, gossip skit, me masuk expo skali lagi,Skejap je pasal nak rush nak g umah baby Jihad plak kat Kemensah heights, belakang zoo.Perut lapar gila ni, then off to jihad's place.


Manage to snap a few pic, nak tgk banyak lagi sila la ke FB saya ye,


Zahra, and her mummy: sama2 cantik 



Rina, Nic, and Me



Rina, masni and Me

Nuh tgk apa tak tau semua gambar dia tgk ke situ 


To be continued :Part 2 ziarah baby Jihad

2 comments :

Syafinaz Ali said...

Betol tu me.Kat expo tu jalan mmg sempit giler.Tak sempat nk pilih2 brg sbb terpaksa letak stroller luar booth sbb dlm pun x ada space.Tmpt sempit org pulak ramai,makanya baby mmg cepat rimas la.Kalau dh start merengek,balik la jwbnya.Hehehe!

zahira said...

lamanya nak cont part 2, hehehe...bz nyo!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...