Followers

Tuesday, April 19, 2011

March Missed Entry: Baby Jihad and Soto

Salam,

Part 2: 18 March

So after pusing2 motherhood expo, me, nuh, rina and masni bergerak ke umah Ena, mummy Baby Jihad.Umah kat belakang Zoo negara.Udahla perut lapar gila ni, breakfast pagi2 buat, sampai sana pukul 3++ tak ke pitam tu.

sampai2 je,ena tgh siapkan soto, tgh tunggu tu ena masak,kitaorg tgk jihad,comel sungguh,kecik2 dah pandai bercakap.seingat me la, nuh ni dah dekat 5 bulan baru dia pandai bercakap2 sikit (membebel la).


tgk tu, pandai posing, Jihad Jasmay, yes Jasmay is family name, yup liyana tu auntie dia.



Kitaorg yang posing, sambil borak tak sedar diri,tgk tu jihad duk tgk je kitaorg yang kepoh ni, mesti dia wonder sapa la auntie2 ni,bising betul.Tapi Jihad cool je.


rina, yg newlywed, non stop main ngn baby2 ni, nak amik berkat katanya,jihad tgh pikir apa tu?

pastu, soto siap kitaorg serbu tak malu2, menambah tak tau la brape kali.sedap.borak2 lg,pastu session kepoh lg.


ena, jihad me nad nuh

 standard ;pose macho dia


Pastu pukul 6 me gerak dari umah ena balik shah alam,rina and masni mi tinggal depan zoo, hubby rina pick up diorg.Me mmmg gelabah habis pikir perjalanan balik, jauh gila tu dari zoo nak balik shah alam.Me plan naik Duke pastu Nkve.Dahg la hari jumaat confirm jamm.Dok berdoa lam hati bagila budak ni tak menangis, teriak lam kete, nak berenti camne tgh highway, lagi pulak kalau jam ramai yg pakai lane emergency tu takut nak stop.

Alhamdulillah, hari yg bernasib baik, before masuk duke, 500 meter je dari zoo, budak kecik ni tido tak bagun2 sampai kat depan opis ayah dia 7.30mlm, dgr je suara ayah dia terus bangun.

God Boy :)

3 comments :

SaRaH SaLiHaH said...

hahahaa..
Nuh nie..seronot ye itot Mama dia g jejalan..
ibu Balqis plak, tak de masa lagi la nak bwk jejalan..hee..

najmi said...

sementara mama nuh tak keje ni boleh la jalan, pasni duk umah je la huhu

ReYNa said...

huhu. i looked messyy..bagusss baby nuh budak baik kan..debor tgk awk blk haritu.nsb baik ok

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...