Followers

Monday, October 25, 2010

Hari Nuh dicucuk lagi

Salam,

happy monday to alls yg keje and yg tak keje juga :), seronoknya dari last week asyik hujan je kat area shah alam ni, tido lena, nak bangun pun liat :) hari sabtu pun liat juga nak bergerak walaupun ada agenda penting. Hari sabtu 23 oct 2010, nuh dah 3 bulan 10 hari , maknanya dah lewat 10 hari nak pergi cucuk nuh untuk dose yg 3 bulan, setakat ni ikut jadual imunisasi Nuh dah ada cucuk :

0 month:BCG and Hip B-13 July 2010 kat HSNZ
1 month: cucuk second dose Hip B-11 Aug 2010 kat Klinik Desa Pulau Rusa
2 month: for 3 serangkai tu cucuk-15 Sept 2010  kat Klinik Desa Pulau Rusa

So kali ni nak cucuk yg 3 serangkai 2nd dose.since ayah Nuh busy bebenor skrg ni Sabtu  and ahad pun masuk keje, nak mintak cuti jauh sekali, mama nuh nak pergi sendiri kat Pusat kesihatan sec 7 nun tak berani plk bawa kete sorang2 ( alasan je pasal dulu time ngandung selalu g check sorang2, so time dah beranak ni, nak bermanja ngn Hubby biar dia join sekali pi check anak) so terpaksa la pi check hari sabtu or ahad, mula niat nak pi check UMSC, klong dah call check paed did sampai pukul 11 je.Tukar plan dr UMSC p DEMC je, jumpa Dr biasa tak payah jumpa paed, ( kalu kat Pusat kesihatan tak jumpa Dr gak) sampai DEMC amik no giliran dlm 30 min


nurse panggil timbang berat,agak2 berapa berat nuh sekarang?anak mama yg sehat ni dah 8.1 kg, tapi timbang sekali ngn baju, and pampers, so maybe berat 8 kg je kot.nurse ni tak ukur la plak anak aku ni dah bertambah ke tak panjang dia, me pun lupa nak tanya.


alamak mama nuh nak jatuh help me!!!


peha ketul2 kesayangan mama :)




8.1 kg


tunggu turn


ermmm ngantuk ah mama

Alhamdulillah time jumpa Dr, Nuh dah tido, pastu dr check temp, tak demam so ble cucuk, agaknya dia mamai ke apa, time cucuk dia tak nangis, muka nak jebek dah nak nangis.
blk dari DEMC dah kul 2 g makn hailam kopitiam thn balik umah, pasal ayah nuh nak kene masuk keje.



enjoy new pic baru update.

kusyuk mama baca menu, kalu baca buku camni confirm A+

Nuh nak makan ble mama?


peha yg dicucuk



6 comments :

K-Addicts said...

paha nuh bambam nampak sluuurrrrppp aje...ahahaha...nuh bambam!

najmi said...

best mcm ayam kFc je ork hihihi

MOMMY NADIA said...

tmpt timbang baby biasanye bdak smp 1 year bleh duduk..
nuh alamaknye 2 bulan lagi dak muat dah...hahahah..

Anonymous said...

peha ketul2 kesayangan antiming juge!!!!!

najmi said...

long, ada 2 kg je lagi nak abih dah jarum scale tu, pah ni kene timbang ngn scale hak kids plak
berat2 pun yg penting tak nampak gemuk hehhe

najmi said...

takdok like ah kat blog kalu dok like dah komen antiming aka pemborong kain dan tudung trg yg berjaya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...