Followers

Sunday, July 4, 2010

Today is the Due Date Day



Bila la tuan booties ni nak kuar gamaknya?




Today 3rd july 2010, supposed to be my  baby due date,tapi since seminggu lepas tak de tanda2 pun baby nak burst.Contraction tak kuat pun.Today ada appointment dgn Dr Wan kat Klinik Rawatan Keluarga, selalunya pergi Saturday morning, tapi tadi terbabas, siap2 dah kul 11 lebih so me and my mum decide g makan and jalan2 first then baru pergi jumpa Dr.

Kalau dah jalan kan namanya tak perasan dah pukul berapa, mula2 pergi makan nasi padang,then off to bandar nak g kedai tailor nak tempah baju raya tapi kedai tutup esok baru boleh pergi hantar, pastu pergi kedai kain baru buka niat dihati nak tgk2 je, sekali tengok tudung murah borong 2 helai and alang2 kedai kain tu sebelah kedai baby masuk plk kedai baby beli pampers.Dah sudah aktiviti mengeringkan poket,singgah sembahyang rumah tok, terus pi klinik, tup2 sampai kul 3.30Ptg

Dah sampai wat routine biasa urine test n timbang berat pastu baru tau Dr wan duty sampai kul 3 je on Saturday.hmm, batal la check up today esok la datang balik pasal tak sakit apa2 kan.

Dalam hati risau tuhan je la yg tau, dah past due date, tapi nak nyedapkan hati sendiri cakap maybe due date tu tak betul.yela kat buku merah tu ada 3 Due date imagine.first 18 June, second 10 July and latest 3rd July.
Ni semua berpunca dari my own mistake pasal tak take note my last period buat mcm zaman nak dara main tak kesah je bila period.hmm moral of the story lain kali conteng je calendar tu bila period senang.so for now what i can do is wait and wait and wait and yg penting berdoa baby is doing fine inside there.


7 comments :

zahira said...

mimi...maybe baby nak kuar on the 10 kot, hehehe...

najmi said...

kak long, kalu 7.7.2010 pun best heheh

toolbox said...

Sabar je doa byk, mungkin due tu saloh kot.

MOMMY NADIA said...

Adam tak sabo nak tgk baby Nuh ni..
exercise lebih sket!!

najmi said...

abg,sama2 la kita berdoa so that tak payah kene induce : (

adam nak tgk baby Nuh ke Idris? heheh

faerni said...

dah selamat lum??
me never experienced that moments!!
semua keluar unexpected!!
so takdelah perasaan berdebar-debar menghitung hari!!
aus edd should be 18/10 (bday adam???)
tapi nak jugak suh bayar fitrah 4 days b4 raya dah keluar heee... same goes Tihani... 3/4 weeks earlier...

anyway hope all ok...

najmi said...

kak erni, belum lagi ni, nampak gayanya Sabtu ni kene induce la, adoi kene beranak paksa..
yg beranak unexpected best tuh suprised, so takdok la duk dup dap dup dap berdebar huhuh
awalnya tihani kuar,tak sabar ye..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...