Followers

Thursday, April 19, 2012

March reading list : The lovely bones

 Salam,




Bulan Febuary dengan March sibuk sangat sampai tak terbaca apa apa pun.Masa nak resign haritu dapat 1 novel dari Intan, itu pun belum baca lagi ( apa khabar ye cik intan kita di Alor Setaq sekarang ni ?)

Hari ni entah hari keberapa di Terengganu dah lost track dah, 30hb April dah nak balik shah alam, setakat ni propsal dah bergerak sikit la. Alhamdulillah.

Minggu lepas pergi ziarah rumah kakak ipar, makan makan tengahari, bukan jauh pun dengan rumah MIL jalan kaki 10 langkah sampai la hhihi , dekat sungguh.

Kalau ke rumah kakak ipar ni , kalau tak pinjam buku tak sah, kakak ipar ni lagi pembaca novel tegar. Bila membelek belek tu, kakak ipar suggest satu buku ni, The Lovely Bones, author Alice Sebold.Cerita ni dah di translate ke movie.

Saya bagi 7/10 memang jalan cerita sangat interesting, , i read it within 24 hrs.Straight non stop.

Cara author ni tulis for me lebih kurang macam Jodi Picoult.

Dah habis baca tu , malam tu jugak download movie, nasib baik hubby dah ajar macam mana nak download through isohunt, hihi dah maju setapak, kalau tak mau kena tunggu balik shah alam baru boleh tengok.

Movie saya bagi 6 /10. cewah bagi2 point bagai macam pandai sangat.Hihii tapi graphic movie dia cantik sangat.

*trailer kalau korang tak caya graphic dia cantik




Tadi ke library Terengganu, sempat pinjam another 2 books, chicklit mode on hihi





7 comments :

Anonymous said...

mek!! aku tgok muvi ye tp stngah je.mmg betol ke die mati? ape jd cekgu psiko tu?

najmi said...

mmg kene bunuh mek, yg bunuh jiran dia, bukan cikgu dia, killer dia last2 mati pasal terjatuh gaung tp mmg org dok tahu sapa sudah sape bunuh dia mmg sadist

Syafinaz said...

Me,umi pun suka buku Jodi Picoult,House rules.Sgt best dan sgt menyentuh hati sekiranya kita ada ank yg asperger : ).Tapi the lovely bones ni tak pernah baca lagi.Hihihi!

SaRaH SaLiHaH said...

Hooo..baguh guh..ada masa utk baca2 novel..

najmi said...

ummi,yeay ada geng jodi picoult hihih,
best kan baca buku,mi ada 15 novel picoult download hihih jahat guh,

best he house rules ? pah ni nak baca house rules ah

najmi said...

sarah, huhuh kadang2 ralit sgt duk terlayan nuh, nak baca macam dulu stay up takleh doh hhuhu

najmi said...
This comment has been removed by the author.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...