Followers

Friday, November 25, 2011

Hari Raya Haji 2011


Salam.

Harini sempena hari kelima bermula nya semester baru Nov 2011 , meh la me cerita skit kisah Raya Haji, sebelum busy tahap tak sempat nak log in blog ini, baik me ganti entry2 wajib khas untuk tatapan Nuh besar nanti.

So hari Raya Aidiladha 2011 me, hubby and nuh celebrate kat Shah Alam,Sebenarnya sebulan sebelum hari raya hubby mmg dah inform yang kitaorg tak balik raya haji,bukan sebab tak de cuti,sebab takde budjet,Kementerian keewangan yang dianggotai Encik Suami alone, telah sebulat suara keadaan keewangan kami tak mampu menampung perbelanjaan balik kg.Selama seminggu me merajuk dgn harapan en suami kesihan,nampak gaya tak laku dah muka kesihan me ni, pasal en suami tetap teguh dengan keputusanya.

Sedih tuhan je tahu,tup tup  a week before hari raya haji,ma,ayah  decide nak raya shah alam,---yebedabedu--since adam, and ryan demam so klong tak boleh balik jugak,Tuhan je yang tahu happy nye dapat beraya ngn family,Lagi satu lega bila my mum datang ialah,tak payah pening kepala nak masak apa hari raya haji makan je my mum masak lagi sodap heheh 

Raya Aidilfitri haritu, gambar bertiga tak cantik,kali ni pun tak cantik kami mmg tak cantik ker? hohoho



me dah tembam balik now dah 50 kg ++ , Doc plak yang risau bila gain weight banyak sangat, so now Doc dah reduce dose ubat,(Diorng tak tahu me bedal makan raya, open house, segala tok nenek semua, tu yang gemuk)


Nuh nampak apa yang excited sangat tu?

Ryan mokmok

Adam tgh buli tokki


So kitaorg beraya rumah klong, dalam 15 mins from our house,pagi2 raya after bersiap terus ke rumah kak long,serbu makan, lapar.Sempat beraya dengan sepupu, panggil klong jugak .My BIL ada 2 orang tak balik Trg jugak, diorg pun beraya ngn kitaorang.My mum masam nasi beriani.Sampai2 ngap,tu yang takde gambar makanan tu, licin.

Petang dalam pukul 3, kitaorg dah bosan gaban ,kalau kat Trg sampai ke petang la duk berjalan ke rumah sedara mara,plan2 diskusi2 kitrg tuju ke KLCC.klong punya idea.

Malam tu kitaorg celebrate birthday Omma/my mum yang falls on 4th Nov 2011, Jumaat.Belated birthday celebration kat Nandos.

at Klcc

The VVIP
ready, get set, GOOO

At Mothercare, KLCC







At nandos, for Omma birthday celebration






"birthday cake omma, nampak sedap "Ryan

tokki asyik terselit je 

dah makan pastu jalan2 

ZZZzz

yang budak2 kecik ni dah kepenatan, last stop Starbuck, melepak .

ayah su ekal sedang pose maut

tapi tak semaut pose atotik


Dan sebagai pnutup aktiviti / rombongan ke KLCC kami, apalagi kalau tak Kidd ride

Fuh, kesimpulan jangan ke shopping complex dihari raya pasal ramai org tak beraya, beraya kg lagi best huhuh.Selamat hari raya Aidiladha, opps Selamat menyambut Awal Muharram, semoga tahun yang mendatang akan lebih mendapat berkat dah sama2 membaiki diri.Amin



2 comments :

ReYNa said...

nasib baik parents awk buleh dtg kl kan.x la terasa sgt.thn lps sy lg la sedih.beraya aidil adha tanpa suami n famili.thn ni pongg.cuma raya kt tpg je (=___=").eh2..geram goh tgk ryan mokmok tu.bulat getee

SaRaH SaLiHaH said...

Heee..
dpt beraya di mana2 pon hokey aje..
as long sekeluarga besor leh kumpul..di mane sahaja pon HORAITT..
(OLOO..Tak sempat nak bgambor time raya haji..sbb sibuk potong daginggg..)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...