Followers

Sunday, March 20, 2011

After 24 months akhirnya saya akan berkerja

 Salam


 Soon (in two months ), diri ini akan bertukar status, dari seorg penggangur@surirurumah kepada tenaga pengajar.sebenarnya tak berapa nak excited pergi keje, paling TAK sanggup, nak kene tgk nuh nangis2 bila hantar g nursery.But since me only start keje in June, so Mei nanti nak hantar nuh g nursery awal2, takdelah nanti me tgh nervous first class, teringat plak anak tgh nervous kat nursery huhuhu.

Alhamdullillah , first time hantar resume, terus dapat call in 2 weeks for interview, paling senang bukan me pun yg hantar resume, my sis yg pi wat cover letter pastu send through email, dia dah menyampah kalau ajak g mana2 @ nak beli apa2 me asyik cakap" nanti saya keje saya beli la" tapi resume tak pernah hantar, so on 26 Feb, my sis g hantar email, on 7 march ada interview, punya la nervous pasal lama tak interview study sampai pagi macam nak exam, pergi interview sampai kul 9.30 interview start 11.30, sabar jela.Nuh plak duk ngan ayah dia kat kedai sebelah tempat interview, kita ni duk pikir nuh dah makan ke tak , ayah dia bagi makan ke tak bla2.

Pastu bila dah kene panggil masuk bilik interview, terus gugup, padahal selama duk menunggu tu me duk sembang bagai ngn yg dtg nak interview jugak.Masuk, ada 2 org,tanya nak interview dulu or nak mock teaching? of course la aku nak mock teaching dulu bagi lepas yg berat dulu.

Me pun mengajar la menda yg aku duk hafal satu malam, me duk ajar subject constittution.tgn kiri pegang kertas dah ketar2 dah, tapi muka wat mantain, siap wat chart segala kat whiteboard.habis interview, staff HR kata they will call within 2-3 weeks kalu tak dapat call means tak dapat la job tu.

Hari Sendai kene Tsunami tu, me dapat cal for second interview, on 15 march pergi lagi interview, dah le pakai heels, panjat tangga tinggi amat, malam terus cramp kaki ku.tapi second interview tak macam interviuew pun more to session kene brain wash, org atas duk story pasal benefits and expectation.Pastu staff HR duk ulang ayat sama nanti kalau dapat 2-3 minggu dapat la call kalau tak dapat call tak dapat la.

Esok nye 16 March dapat call" Puan, berkenaan  interview Puan semalam, puan dapat ye" aku diam, budak tu ulang "puan dapat ye," pasal terkejut aku jawab terima kasih hahhah.

Me happy la yg amat call seme org.

So in 2 months time me akan start keje jadi lecture ngajar law kat universiti swasta kat shah alam.Sgt happy sbb tak payah naik hingway jauh, cuma RM 1.00 fm my house,jam pun depan umah my sis je.Pastu boleh plk en suami ajak pindah dekat2 Uni i keje.takpe la en suami, lepas ni kalau pindah pun pindah rumah sendiri :)


11 comments :

sapphire said...

tahniah me..kolej apa..? :)

ReYNa said...

huhu.akhirnyaaa..congrats mie!nnti bertambah kurus laa awk.huhu

K-Addicts said...

wah tahniah mimi! beruntung ada sis macam nadia..hehe..takpe, pasni nuh ada ramai kawan. mesti dia seronok ;p

MOMMY NADIA said...

Seabgai tanda pernghargaan..sila masukkan gaji pertama anda ke dalam account saya ok ;)

Anonymous said...

mimie da dpt keje? ngaja kt mane

najmi said...

thanx nilam, Msu je, dkt ngan umah :)

rina thanx koho gemuk kot nanti, rumah malas masak, luar main beli je huhu

kka teh , kembang la klong kene puji,
harap2 nuh cepat kawan,

long: mahal gile charge agen sebulan gaji?

Anonymous,
aa dpt keje dah ngaja MSU kat shah alam,
sapa ni ek?

MOMMY NADIA said...

owh Teh..terima kasih atas pujian bernilai itew!!

mesti lah..cuba cari agen mane buleh recommend in 3 wks..confirm dpt keje..huwaaa!!!!

zahira said...

wah...congrats! sila la enjoy time2tak bekerja ni sepuas ati! hahaha...

SaRaH SaLiHaH said...

wah wah..dah selamat dpt keja..
cayalahh!!

nnt Nuh bam2 tu..sape yg jaga?

najmi said...

ajen: bukan apa , tu rezeki baby dlm perut tu,hantar resnume trus dapat interview

klonh: itu la, sedang enjoy la ni, duk umah pun malas update blog , kerja nanti bersawang la blog ni

sarah: thanx, nuh kene g nursery, sedih sungguh

Anonymous said...

hi protege en.yunus.kekekekek.i ingat jd prof shad.tp en.yunus pon hnsem mek.haha.manis....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...