Followers

Sunday, February 27, 2011

Marmet Teknik,picagari, dan Bruno Mars




 Salam,

( oleh kerana lama tak update , jadinya cerita agak masam dan sedikit basi)


Last two weeks, me and Nuh pergi melepak rumah my sis, dia tak kerja,so macam biasa la kalu pergi umah my sis mmg melenggang la,barang nuh bawak yg penting je la.so breast pump mmg tak bawak, infact mmg tak pernah bawak pun kecuali balik trg.So alkisah nuh tak berapa sihat lagi, ada selsema lagi ,dia meragam taknak breastfeed direct, nak feed  from bottle, habis stock sedia ada yg dalam peti simpanan,.

jadinya pergi melenggang tu, try bagi direct nuh still taknak, mula bengkak "kilangnya".dahla my sis punya pump tak de, I dah kebas pakai, since me try spectra dia mmg compare ngn  Mini E mmg jauh betul ketinggalan MIni E, macam  kura2 ngn arnab.mmg spectra lagi laju sekejap je penuh sebotol,silap haribulan dapat 2 bottle sekali pump.

( aduh tak sampai lagi cite marmet nye)

bila dah bengkak kilang I, my sis kate perah je lah ngn tgn.huh terus terbayang org perah susu lembu hohhoh jahat aku.dah tu dah bengkak gila terpaksa la me picit my kilang tu aka my twin.





Wah suprise betul ngn hasilnya, sekali dipict entah apa gaya, yg penting kuar susu tu.sekali dapat 5oz.walla.hilang bengkak stock baru pun dapat.sebenarnya pernah jugak baca marmet style ni dalam pamplet kat hospital yg me biasa usung balik wat menyemak, baca2 tapi lupa.bila dah check semula betul jugak yg me buat cuma terpesong sikit,kalau nak info or marmet style boleh baca http://breastfeeding.about.com/od/breastmilkpumpingcare/ht/handexpress.htm.

pose standard nuh:muka blur


Dah setel marmet style,masalah lain pulak, botol susu takde, adam punya pun dah macam harta karun,pikir punya pikir bagi la susu 5oz tu ngn picagari, punya la jenuh nak perabih, nuh suka benor tak payah usaha apa2 susu laju je masuk lam mulut.

Time lepak umah my sis, atotik ada gak ( ayah chik, panggilan manja adam bagi) pastu pi la jenguk kamel yg duk diam lam bilik wat keje macam anak dara, duk tgk2 bilik ayah chik yg penuh treasure tuh, jumpa topi bruno mars ayah chik apalagi pose la....




tu dia bruno mars bagi sexy pose nampk pusat

4 comments :

Anonymous said...

jenuh follower tgu hapdate blog,baru hapdate haha.btw mek.kuruhnye nuh...lame x tgok..

najmi said...

heheh mek, masa tidak mengizinkan, busy betul hidup i, huhu tu la nuh kurus dah sian tgk dia tak obese

MOMMY NADIA said...

mam Nuh bz duk gollek rumah ;)

alynzz said...

comeynye nuh..putih selepuk pe mok ayoh die..kaklin bru tgk skali je die..aduh laaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...