Followers

Friday, June 18, 2010

Breastfeeding Journey

dlm duk menunggu ni, one thing yg selalu duk pikir, aku nak breastfeed ni ble ker?
all i heard breastfeed is all about keazaman n kesungguhan, its an art that cannot be learn? yeke.hmmm
dah pi breastfeeding talk, and time antenatal class aritu pun midwife tu pun tekan pasal breastfeed.im still in doubt, aku ni bersungguh ke nanti, maklumlah me jenis yg hangat2 ta** ayam hohohoo

Mini ElectricTM



tapi bab shopping breastfeed gadjet aritu dah settlekan dgn penuh yakin :) kebetulan ada mothercare sale beli yg mampu je la,dapat mini e with free gift:




PureLanTM 
Nipple Cream

dapat yang 7 g je bukan yg besar tu 




CityStyleTMBreastpump Bag

and this travelling set too




semoga semangat nak breastfeed my baby berkobar n menyala sampai baby turn 2 years old amin:)

                                


5 comments :

zahira said...

mimi...hopefully jgn patah semangat dah, hehehe....mcm k long dulu mmg nak sgt ebf ziqri tp susu sikit. sian dia tak cukup minum. just imagaine...dia isap susu sampai 2, 3 jam! kita la pulak yg tak boleh tahan nak tunggu dia minum sampai kenyang! penat + mengantuk...especially time tgh2 malam tuh. lepas tu tgk badan dia pon tak naik2...(naik skit jer)...after 3 weeks ebf, bagi dia fm pulak. lepas dia minum fm, lgsg takmo bf dah. try sumbat dlm mulut pon dia takmo...so pasrah jer la...

MOMMY NADIA said...

to reach 2yrs target..its about positive mind!!keep it to urself all the time..
kalau hangat2 tahi ayam..meh sini ..biar maklong jadik ibu susuan..;)

najmi said...

klong tu la mimi takut gitu la kot give up tgh jalan nanti,

gane holiday?bila nak upload gambar?

najmi said...

long,

aik dah ada nama dah? confirm ah panggil mok long?hihih

MOMMY NADIA said...

owh itu belom official..tgk name baby mende dulu..kan suh panggil aunty long ..lain mcm plak!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...