Followers

Monday, November 14, 2011

Happy 16 months old Nuh

Dear Nuh,


Happy 16 months old Nuh.Seronoknya, sambut hari jadi main pasir,buat sand castle yer?


At 16 months, the farthest you can walk is 15 Step! chaiyook2 ( mama trying hard to be positive here )
and you can utter 1 word yang mmg clear and it cannot be mistaken for something else, AYAH! ( bukan dalam slang trg tu, mana belajar ? nursery eh ?


Now at 16 months, nuh paling senang dengar arahan, and you imitate alot


1) mama kata kiss, you will kiss mama , and then pergi kiss ayah, such a Diplomatic young man
2)bila ayah kata bangun nuh pun bangun pastu clap2, then jalan2, tunjuk skill kat ayah
3)bila ayah tanya mana kucing ? Nuh look around cari kucing.
4)pastu pantang kalau ada iklan pencuci muka yang tap tap muka, terus nuh ajuk.

5)lagu favourite, nuh "Kita satu bangsa, Kita satu Negara Kita satu matlamat, oooo" confirm angguk kepala pastu gerak2 kening .

6)pandai kenyit mata , tapi kenyit dua belah mata at one time

7)suka makan! good boy finally ada something yang nuh warisi dari mama!

8)suka menari, badan goyang kiri kanan, tapi muka tetap maintain serius
.
9)suka share makanan nuh dangan mama and ayah,

10) favourite show ? Hi5. big fan of hi5, barney? so so je.

11) pantang mama or ayah main laptop nuh mesti menyelit.

12)you'll laugh at one show only PINGU.( mama tak pernah bagi tgk,satu hari pingu termasuk dalam playlist  Hi5, tiba2 nuh gelak mama intai laptop ,eh nuh tgh tgk PINGU, first time mama tgk nuh gelak bila watching anything from youtube,that was the last, PINGU not good for you.huhu

13)suka mandi.

14)dapat je chance duduk seat depan dalam kereta confirm jadi DJ, tukar channel radio semua.

15)Bila dengar Azan tv9, nuh terus pusing tgk TV.

16)Takut bola besar!


Muah. love you 16 months old handsome,funny, and smart boy, my baby.

3 comments :

SaRaH SaLiHaH said...

Miee..
hahahaha..
Sarah pun baru nak listkan apa yg Balqis pandai buat skrng nie..
aduhai..hampir semua yg Mie tulis tu sama ngan Balqis..
(kecuali No.5 lagu peberet- Err..Err..Chicken Dance dan no.15, kl dengar azan, dia akan letak tangan kat mulut dan bunyi..syuhhhhh..suruh org senyap..pastu tadah doa..)


seronok tgk gelagat anak2..

najmi said...

pandai nyer balqis suruh orang senyap.kan ? kadang2 menyesal tak ambik video, kalau boleh tgk balik bila besar mesti comel

Anonymous said...

happy 16 months bday big hensem boy nunu.bagus anak mama nurun kuat makan.harharhar.same kite......nnti anti min duk kl kite makang banyok2.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...